Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowe ciasto z brzoskwiniami"
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2775
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2775
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 259
Składniki
Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w drobną kosteczkę. Przełóż do miseczki.Skrop likierem, wstaw na godzinę do lodówki. Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Białko ubij z cukrem. Pianę z białka połącz z żółtkiem. Wsyp obie mąki, proszek do pieczenia oraz mak. Wymieszaj. Ciasto przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij małe porcje na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka piecz 5-8 minut w 200 st.
Serek mascarpone utrzyj z miodem i kwaśną śmietaną. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, domieszaj do masy serowej. Brzoskwinie krótko zmiksuj. Do wysokich pucharków nałóż na przemian: ciastka, krem oraz mus brzoskwiniowy. Deser od razu podawaj.
Świetnym dodatkiem do kremu będą wiórki kokosa. ok. 90 min, 1 porcja zawiera ok. 370 kcal. Ok. 2,10 zł za porcję.Źródło: Tina