Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z truskawkami i kruszonką to klasyka wśród ciast z owocami. Ta wersja została nieco zmieniona i do ciasta dodałam miodu, było pyszne. Polecam.
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 60
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10140
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17607
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 141
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 60
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10140
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17607
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 141
Składniki
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki. Kruszonka Do miski wsypać przesianą mąkę i cukier, wlać rozpuszczone gorące masło, mieszać, do powstania kruszonki.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i sodą, dokładnie posiekać z tłuszczem. Następnie dodać miód, żółtka, cukier waniliowy i zarobić ciasto
Rozwałkować i włożyć do wyłożonej pergaminem brytfanny o wymiarach22/37 cm. Wierzch ciasta posypać pokruszonymi herbatnikami, ułożyć truskawki i posypać kruszonką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 min