Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 81
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5383
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 652
Składniki
5 dag masła włóż do rondelka. Dodaj miód, 20 dag cukru pudru, łyżkę cynamonu i łyżeczkę skórki z cytryny. Ogrzewaj razem, aż masło się rozpuści, a połączą. Mąkę wysyp na stolnicę. Dodaj jajka oraz masę miodową. Zagnieć.
Zagniecione ciasto rozwałkuj na placek o grubości 4 mm. Foremką wykrywaj serduszka. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze, piecz w 200 st. 10 min. Wyjmij i wystudź.
Resztę miękkiego masła utrzyj na gładką masę z pozostałym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Biszkopty pokrusz, zalej 50 ml rumu. Dodaj do masy, wymieszaj. Połowę serduszek posmaruj powstałą masą, przykryj pozostałymi serduszkami. Oblej ciastka polewą i obsyp posiekanymi migdałami.
Czas ok. 60 min; porcja – 240 kcal, cena 70 gr.Źródło: Świat kobiety