Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe i idealnie wilgotne ciasto na serku ricotta. Smakuje wyśmienicie, a jest wyjątkowo proste w wykonaniu!
Blacha keksowa
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2436
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18171
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2436
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18171
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Cały czas miksując, ale już na niższych obrotach, dodajemy olej, potem ricottę i mąki z proszkiem do pieczenia. Wyłączamy mikser, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blachy keksowej - ja wykładam ją papierem do pieczenia, a jeśli tego nie robicie to musicie natłuścić blaszkę np. olejem. Pieczemy w 170 stopniach przez 60-65 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.