Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe i idealnie wilgotne ciasto na serku ricotta. Smakuje wyśmienicie, a jest wyjątkowo proste w wykonaniu!
Blacha keksowa
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240177
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240177
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2321
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 376
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Cały czas miksując, ale już na niższych obrotach, dodajemy olej, potem ricottę i mąki z proszkiem do pieczenia. Wyłączamy mikser, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blachy keksowej - ja wykładam ją papierem do pieczenia, a jeśli tego nie robicie to musicie natłuścić blaszkę np. olejem. Pieczemy w 170 stopniach przez 60-65 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.