Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe i idealnie wilgotne ciasto na serku ricotta. Smakuje wyśmienicie, a jest wyjątkowo proste w wykonaniu!
Blacha keksowa
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 946
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 56
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 946
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 56
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Cały czas miksując, ale już na niższych obrotach, dodajemy olej, potem ricottę i mąki z proszkiem do pieczenia. Wyłączamy mikser, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blachy keksowej - ja wykładam ją papierem do pieczenia, a jeśli tego nie robicie to musicie natłuścić blaszkę np. olejem. Pieczemy w 170 stopniach przez 60-65 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.