Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, kremowe i idealnie wilgotne ciasto na serku ricotta. Smakuje wyśmienicie, a jest wyjątkowo proste w wykonaniu!
Blacha keksowa
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8127
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1172
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9896
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4538
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 557
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, aż do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Cały czas miksując, ale już na niższych obrotach, dodajemy olej, potem ricottę i mąki z proszkiem do pieczenia. Wyłączamy mikser, dodajemy owoce i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do blachy keksowej - ja wykładam ją papierem do pieczenia, a jeśli tego nie robicie to musicie natłuścić blaszkę np. olejem. Pieczemy w 170 stopniach przez 60-65 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.