Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 77
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 199
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 77
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 65
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 199
Składniki
Miód z margaryną rozetrzeć dodać do mąki z resztą składników i wyrobić. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części i upiec każde osobno. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut.
Mleko zagotować z grysikiem i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać olejek i po łyżce ostudzonego grysiku ciągle ucierając.
. Układać warstwami; ciasto, powidła, masa, ciasto, powidła, masa, ciasto. Na koniec ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuję na drugi dzień gdy ciasto nasiąknie masą.