Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik to ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jednak naszym zdaniem jest zbyt smaczne, aby przygotowywać go tylko raz w roku. Może zrobicie go jeszcze w ten weekend? Na przykład w ramach treningu przed świątecznym maratonem pieczenia? Jesteśmy pewni, że ten tradycyjny miodownik nie raz będzie gościć na waszym stole.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 57
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 39
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 90
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 57
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 39
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 90
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 272
Składniki
Wymieszaj razem składniki na ciasto i podziel na 4 równe części. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij cienko rozwałkowaną jedną porcją ciasta. Nakłuj je widelcem i piecz 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Wystudź i wyjmij z formy. Tak samo potraktuj 3 pozostałe części ciasta.
W szklance mleka wymieszaj kaszę. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego mleka wlej kaszę i gotuj, aż całość zgęstnieje. Odłóż do wystygnięcia. Zmiksuj masło i ugotowaną kaszę. Ma powstać puszysty krem.
Blaty ciasta smaruj konfiturą i kremem, i naprzemiennie układaj w formie. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami. Możesz również udekorować je kandyzowanymi wiśniami.