Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik to ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jednak naszym zdaniem jest zbyt smaczne, aby przygotowywać go tylko raz w roku. Może zrobicie go jeszcze w ten weekend? Na przykład w ramach treningu przed świątecznym maratonem pieczenia? Jesteśmy pewni, że ten tradycyjny miodownik nie raz będzie gościć na waszym stole.
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 557
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 211
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 557
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 211
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Składniki
Wymieszaj razem składniki na ciasto i podziel na 4 równe części. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij cienko rozwałkowaną jedną porcją ciasta. Nakłuj je widelcem i piecz 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Wystudź i wyjmij z formy. Tak samo potraktuj 3 pozostałe części ciasta.
W szklance mleka wymieszaj kaszę. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego mleka wlej kaszę i gotuj, aż całość zgęstnieje. Odłóż do wystygnięcia. Zmiksuj masło i ugotowaną kaszę. Ma powstać puszysty krem.
Blaty ciasta smaruj konfiturą i kremem, i naprzemiennie układaj w formie. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami. Możesz również udekorować je kandyzowanymi wiśniami.