Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miodownik to ciasto, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jednak naszym zdaniem jest zbyt smaczne, aby przygotowywać go tylko raz w roku. Może zrobicie go jeszcze w ten weekend? Na przykład w ramach treningu przed świątecznym maratonem pieczenia? Jesteśmy pewni, że ten tradycyjny miodownik nie raz będzie gościć na waszym stole.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 554
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3039
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 527
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 554
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3039
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 527
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 46
Składniki
Wymieszaj razem składniki na ciasto i podziel na 4 równe części. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij cienko rozwałkowaną jedną porcją ciasta. Nakłuj je widelcem i piecz 15 minut w temperaturze 160 stopni (piekarnik z termoobiegiem). Wystudź i wyjmij z formy. Tak samo potraktuj 3 pozostałe części ciasta.
W szklance mleka wymieszaj kaszę. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego mleka wlej kaszę i gotuj, aż całość zgęstnieje. Odłóż do wystygnięcia. Zmiksuj masło i ugotowaną kaszę. Ma powstać puszysty krem.
Blaty ciasta smaruj konfiturą i kremem, i naprzemiennie układaj w formie. Ostatnią warstwą powinien być krem. Wierzch ciasta posyp posiekanymi orzechami. Możesz również udekorować je kandyzowanymi wiśniami.