Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś dla miłośników kawy i orzechów, ciasto najlepsze po 2-3 dniach, zdjęcie jest złej jakości ale ciasto jest naprawdę pyszne
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85270
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2570
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4042
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85270
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2570
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4042
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Składniki
1.w garnuszku rozpuszczamy margarynę i miód, studzimy, mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy sodę, cukier, jajka i wystudzoną margarynę z miodem, zagniatamy ciasto, wstawiamy do lodówki, 2. orzechy siekamy, do garnka wkładamy miód, masło, cukier i orzechy, smażymy chwilę na małym ogniu, 3. ciasto dzielimy na 2 części, rozwałkowujemy jedną część i pieczemy ok 20-25 min, drugą rozwałkowujemy, wykładamy na blachę a na wierzch smażone orzechy, pieczemy ok 20-25 min, 4. mieszamy mąki na krem, dodajemy kawę i cukier, rozrabiamy z 1 szkl mleka, pozostałe mleko gotujemy, wlewamy rozrobione mąki i gotujemy budyń kawowy, studzimy, margarynę utrzeć, dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć krem, doprawić aromatem waniliowym, 5. czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, 6. na placek z orzechami wyłożyć krem, przykryć drugim plackiem, wierzch polać polewą