Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na świąteczny stół. Miód i orzechy - same najlepsze rzeczy w jednym cieście. :) Przepis znalazłam w jednej z gazet dla pań, wypróbowałam i się zakochałam! ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3797
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3797
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę i cukier, dodajemy jajka i margarynę. Mleko podgrzejcie w garnku razem z miodem, dodajcie sodę, dokładnie wymieszajcie i dodajcie do reszty składników. Ciasto dobrze wyrobić i podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pierwszą część ciasta wyłożyć na blachę i piec w 170 stopniach przez 20 minut.
Kiedy pierwsza część ciasta będzie w piekarniku należy zabrać się za przygotowanie masy orzechowej. Orzechy drobno posiekać. W garnuszku stopić mleko, cukier i masło. Następnie dodać posiekane orzechy. Wszystko razem wymieszać. Drugą część ciasta wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia. Po wierzchu rozprowadzić masę orzechową i piec w 170 stopniach przed 25- 30 minut.
Kiedy ciasta będą się studzić robimy krem. Budyń ugotować na mleku, dodać cukier i ostudzić. Miękkie masło utrzeć i dodawać do niego budyń po łyżce cały czas miksując. Ciasto składamy następująco: placek pusty, krem i placek z masą orzechową na wierzchu.