Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodownik z orzechami włoskimi"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36319
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 110
Składniki
na ciasto połącz, wyrób i podziel na 2 części. Na blasze pokrytej pergaminem rozwałkuj część ciasta, piecz w temp. 180°C przez 20 minut.
Placek przekrój długim nożem wzdłuż na dwie części. Tak samo przygotuj drugą część ciasta. Śmietanę ubij z cukrem, dodaj do serków, dodaj posiekane orzechy, wymieszaj.
Warstwy ciasta przekładaj kremem i powidłami, polej polewą.
Czas: około 60 minutŹródło: Dobry Tydzień