Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt przełożony twarogiem sernikowym
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5970
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9796
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5970
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9796
Składniki
Białka jajek ubijamy na sztywno. Partiami dodajemy cukier. Nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami przesianą mąkę z proszkiem i kakao i miksujemy na najniższych obrotach miksera. Ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 35-40 min. Po tym czasie wyciągamy i upuszczamy z wysokości ok. 50 cm np. na dywanik. Następnie studzimy i przekrawamy na dwa blaty. Jak już przekroimy to dolny blat wkładamy do blaszki co piekliśmy biszkopt, następnie dajemy twaróg i na końcu dajemy drugi blat. I gotowe. Smacznego :)