Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, bardzo smaczne czekoladowe ciasto o smaku piernika, upieczone z konfiturą śliwkową. Całe ciasto polane jest polewą czekoladową. Jest idealne do popołudniowej kawy.
mikser,szklanka 250 ml,miska,forma do pieczenia duża keksówka
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 1988
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 919
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7849
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 198
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 179
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 1988
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 919
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7849
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 198
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 179
Składniki
W misce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Do drugiej miseczki przesiewamy mąkę, sodę, kakao i przyprawę do piernika. Wymieszane suche składniki dodajemy do masy jajecznej i miksujemy. Podczas miksowania dodajemy konfiturę śliwkową, mleko i olej. Miksujemy do powstania masy o konsystencji gęstej śmietany. Gotową masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem dużej formy keksowej i pieczemy w temperaturze 170 stopni Celsjusza około 60 minut, do suchego patyczka. Upieczone i ostudzone ciasto polewamy czekoladą i posypujemy kolorową posypką.
Wykonanie polewy czekoladowej: W małym rondelku zagotowujemy masło, wyłączamy grzanie i dodajemy do masła rozkruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Smacznego !!!