Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super delikatne ciasto , aksamitna pianka oraz morele, skusi każdego.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm, garnek, robot
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 587
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4329
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 587
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4329
Składniki
Szpinak umyć , zblendować. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem , wymieszać z produktami sypkimi, dodać szpinak, wymieszać. Blaszkę 24 x 34 cm wyłożyć papierem do pieczenia wlać ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić ciasto , piec 20 minut lub suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na połowę.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Morele umyć , przekroić na połowę, usunąć pestki. Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone wymieszać, dodać krzepnącą galaretkę , część wyłożyć na ciasto , ułożyć morele.
Przykryć resztą masy.
Przykryć drugą połową ciasta. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi.
Schłodzić w lodówce 3 - 4 godzin , pokroić na porcje.