Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini muffiny pysznie smakują same lub z dodatkiem gorącej czekolady (u mnie cynamonowo-miętowa). Takie połączenie może być fajnym deserem dla zakochanych:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 76
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.Przygotować formę z papilotkami.
W dużej misce połączyć płatki owsiane,mielone migdały i jogurt,odstawić na 5 minut.Dodać melasę lub miód,cukier brązowy,roztopione masło i rozbełtane jajko.
W drugiej misce przesiać mąki,proszek do pieczenia,sodę,sól,cynamon i gałkę muszkatołową.
Wmieszać połączone suche składniki do mokrych składników,tylko do połączenia.Wrzucić morele i migdały posiekane w plasterki.
Nakładać ciasto do 3/4 wysokości i posypać po wierzchu płatkami owsianymi.Piec przez 15-18 minut,ostudzić przez 10 minut.