Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowy tort"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1115
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 272
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1115
Składniki
80 minut • Porcja ok. 410 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 12 porcji
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i odstaw do lekkiego przestudzenia.
Jajka utrzyj z cukrem. Gorącą czekoladę wymieszaj z masłem i wlej do utartych jajek. Potem partiami dodawaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 40 minut.
Połówki moreli dokładnie osącz. Rozpuść polewę w kąpieli wodnej i zamocz w niej każdą morelę do połowy. Odłóż do stężenia. 5 Przestudzone ciasto rozetnij na dwa blaty. Dolny posmaruj podgrzanym dżemem morelowym, przykryj górnym blatem, lekko dociskając.
Kremówkę ubij na sztywno i szprycą powyciskaj na brzegu kopczyki, dołóż morele.Źródło: Kobieta i życie