Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi pół puszki masy makowej i wyszło mrowisko-szybki i pyszny placek.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2575
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10015
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4056
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7138
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85279
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2575
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10015
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4056
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7138
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka wymieszać. Do masy makowej dać mąkę, bułkę tartą i orzechy, połączyć z jajkami i delikatnie wymieszać, wylać do formy ( u mnie keksówka ). Piec ok 45 min w 180". można polać polewą.