Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mrowisko z faworków"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Jajka, śmietanę, piwo i mąkę zagniataj ok. 20 min (aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne). Cienko rozwałkuj. Pokrój w paski, na środku wytnij dziurki, przewiń przez nie jeden koniec. Faworki usmaż porcjami na smalcu.
Masło stop, dodaj cukier i miód. Podgrzej, mieszając. Polej faworki, posyp makiem i rodzynkami.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa (mazowieckie)</strong>
czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie