Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste babeczki, które powstały na bazie ciasta maślankowego. Idealne rozwiązanie, gdy pojawią się niespodziewani goście :)
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 315
To pyszny sos na zimno, idealny do jajek, wędlin czy kanapek. Robi się go bły...
Odsłon: 315
Składniki
Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na małe kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy.
Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy łyżkę ciasta. Dodajemy ulubione owoce (np. 3 wiśnie, 1 truskawkę, 1 śliwkę) i następnie kładziemy na to kolejną łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Smacznego :)