Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 15
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 106
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 60
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 277
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 56
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 15
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 106
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 60
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 277
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 56
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia. Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników. Masło roztapiamy. Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy, Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie gęste. Następnie dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie. Foremki wykładamy papilotkami, łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę. Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy: babeczki - 25 minut - w 180stopniach ciasto - 35 minut - w 180stopniach Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.