Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21642
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia. Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników. Masło roztapiamy. Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy, Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie gęste. Następnie dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie. Foremki wykładamy papilotkami, łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę. Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy: babeczki - 25 minut - w 180stopniach ciasto - 35 minut - w 180stopniach Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.