Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 861
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 227
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 58
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2880
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 861
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 227
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 58
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2880
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia. Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników. Masło roztapiamy. Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy, Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Ciasto będzie gęste. Następnie dodajemy jeżyny i mieszamy delikatnie. Foremki wykładamy papilotkami, łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę. Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy: babeczki - 25 minut - w 180stopniach ciasto - 35 minut - w 180stopniach Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.