Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki jabłkowe z kruszonką"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 666
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1333
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1004
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 29
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 666
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1333
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1004
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 29
Składniki
na kruszonkę posiekać lub rozetrzeć palcami do powstania okruszków. Schłodzić.
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i sodą. Jajko roztrzepać z cukrem, wanilią, olejem i maślanką. Dodać do suchych składników i wymieszać, aż dokładnie się połączą. Dosypać 1 szklankę jabłkowych kosteczek, wymieszać.
Masę nakładać do papilotek włożonych do formy na muffinki. Do każdej muffinki włożyć kilka kawałków jabłka. Wyjąć kruszonkę, rozdrobnić lub zatrzeć na muffinki.
Piec ok. 15 minut w 200oC, a następnie jeszcze 10 minut w temperaturze 180oC. Przed wyjęciem zrobić test suchego patyczka.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium