Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny z czerwonego ciasta, pomysł na walentynkowy deser i nie tylko.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Masło (w temperaturze pokojowej łączymy z cukrem i miksujemy na średnich obrotach do dokładnego połączenia składników. Dodajemy jajko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
W oddzielnym naczyniu łączymy kakao z ekstraktem waniliowym i czerwonym barwnikiem i ucieramy na jednolitą pastę. Dodajemy ją do masy maślanej i mieszamy mikserem, aż uzyskamy ciasto o jednolitej barwie. Nadal mieszając, dodajemy stopniowo maślankę oraz przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. i pieczemy ok. 20 min. (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem, dodajemy serek homogenizowany. Ozdabiamy muffinki, posypujemy cukrową posypką.