Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na muffinki z ciasta francuskiego, z krótkim filmem jak przygotować ciasto francuskie.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 183
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 183
Składniki
Ciasto francuskie możemy użyć gotowe, lub można przygotować samemu. Aby samemu przygotować, trzeba zarezerwować klika godzin, gdyż jest bardzo pracochłonne (można przygotować dzień wcześniej), ale naprawdę warto. Jest smaczniejsze niż kupne.
Poniżej przedstawiam krótki film jak samodzielnie można przygotować ciasto francuskie.
Ciasto francuskie tniemy na paski 1,5 cm szerokie X 10 cm długie. Zwijamy w papilotkach, pomiędzy zwinięcia wkładamy jabłko a na wierzch borówki i truskawki. Na koniec posypać cynamonem. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 15-20 minut.