Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na muffinki z ciasta francuskiego, z krótkim filmem jak przygotować ciasto francuskie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 503
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 503
Składniki
Ciasto francuskie możemy użyć gotowe, lub można przygotować samemu. Aby samemu przygotować, trzeba zarezerwować klika godzin, gdyż jest bardzo pracochłonne (można przygotować dzień wcześniej), ale naprawdę warto. Jest smaczniejsze niż kupne.
Poniżej przedstawiam krótki film jak samodzielnie można przygotować ciasto francuskie.
Ciasto francuskie tniemy na paski 1,5 cm szerokie X 10 cm długie. Zwijamy w papilotkach, pomiędzy zwinięcia wkładamy jabłko a na wierzch borówki i truskawki. Na koniec posypać cynamonem. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 15-20 minut.