Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na muffinki z ciasta francuskiego, z krótkim filmem jak przygotować ciasto francuskie.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3504
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3504
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Ciasto francuskie możemy użyć gotowe, lub można przygotować samemu. Aby samemu przygotować, trzeba zarezerwować klika godzin, gdyż jest bardzo pracochłonne (można przygotować dzień wcześniej), ale naprawdę warto. Jest smaczniejsze niż kupne.
Poniżej przedstawiam krótki film jak samodzielnie można przygotować ciasto francuskie.
Ciasto francuskie tniemy na paski 1,5 cm szerokie X 10 cm długie. Zwijamy w papilotkach, pomiędzy zwinięcia wkładamy jabłko a na wierzch borówki i truskawki. Na koniec posypać cynamonem. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 15-20 minut.