Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z czereśniami czyli pulchne, mięciutkie i wilgotne babeczki z dodatkiem świeżych wypestkowanych czereśni. Robi się je bardzo szybko, zarówno jeśli chodzi o przygotowanie babeczek jak i o czas pieczenia. Są idealne w przypadku niespodziewanych gości lub gdy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego. Można je jeść na ciepło lub na zimno po schłodzeniu. Poza sezonem czereśnie można zastąpić innymi ulubionymi owocami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 161
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
W przypadku tych muffinek należy połączyć oddzielnie składniki mokre i oddzielnie składniki suche. Idąc tym tropem do jednej miski wbiłam jajko. Lekko je roztrzepałam mikserem. Następnie dodałam jogurt naturalny, olej i mleko. Zmiksowałam ponownie, ale tylko do połączenia składników. W drugiej misce wymieszałam mąkę pszenną, cukier i proszek do pieczenia. Składniki suche przesypałam do składników mokrych. Dodałam zapach cytrynowy i zmiksowałam. Silikonową foremkę na muffinki wyłożyłam papierowymi papilotkami i napełniłam je ciastem. Dawałam ok. 2 płaskie łyżki ciasta na jedną papilotkę. Czereśnie umyłam, osuszyłam i wypestkowałam. Ponakładałam po 3 czereśnie do każdej papilotki z ciastem i przykryłam je ok. 0,5 łyżki ciasta. Formę z muffinkami wstawiłam do piekarnika. Piekłam je ok. 20minut w temp. 200 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu wyjęłam z piekarnika i wystudziłam na metalowej kratce. Przestudzone muffinki wyjęłam z formy silikonowej. Przed podaniem oprószyłam je cukrem pudrem.