Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że to takie mini serniczki w ekspresowym wykonaniu
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy wystudzone masło i letnie mleko, miksujemy. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia - całość mieszamy krótko łyżką.
Ser miksujemy z cukrem pudrem
Papierowe papilotki wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzch ciasta wykładamy po łyżeczce sera. Całość pieczemy ok 20 minut w temperaturze 180°.