Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny dodatek do kawki, gdy wreszcie rozpocznie się sezon na truskawki ;)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32516
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2178
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32516
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9695
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2178
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
Miękkie masło dokładnie utrzeć z cukrem. Potem dodać ser ricottę i zmiksować. Następnie przelać maślankę i połączyć.
Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i całość za pomocą miksera dokładnie połączyć. Część ciasta rozłożyć do papilotek, powsadzać umyte i osuszone owoce przekrojone na pół. Rozłożyć resztę ciasta.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno i ozdobić ostudzone muffinki. Na wierzch wsadzić owoc :) Smacznego!