Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuje zrobienie pysznych muffinek z truskawkami i kruszonka. Muffinki są bardzo łatwe do zrobienia, a dodatek kruszonki i sezonowych owoców nadaje im tony smaku. Fantastyczny dodatek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 182
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 88
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Rabarbar pokroić w kostkę i usmażyć z cukrem i masłem do miękkości. Kiedy rabarbar zmięknie, zdjąć go z grzania i odstawić do ostygnięcia.
Zrobić ciasto: w misce utrzeć jajko ze szczypta soli i cukrem. Do utartego jajka dodać mleko i dobrze wymieszać. Tak przygotowana masę połączyć z ugotowanym i przestudzonym rabarbarem. Następnie dodać cynamon, cukier waniliowy i przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Następnie do ciasta dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowane ciasto nakładać łyżką do umieszczonych w formie do muffinek papilotek. Na koniec każda muffinke posypać kruszonką . Piec w 180 st. C do suchego patyczka, około 15 -20 minut. Smacznego!