Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuje zrobienie pysznych muffinek z truskawkami i kruszonka. Muffinki są bardzo łatwe do zrobienia, a dodatek kruszonki i sezonowych owoców nadaje im tony smaku. Fantastyczny dodatek do porannej kawy lub na podwieczorek.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85110
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2401
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9912
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3815
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7016
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85110
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2401
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9912
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3815
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7016
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę. Rabarbar pokroić w kostkę i usmażyć z cukrem i masłem do miękkości. Kiedy rabarbar zmięknie, zdjąć go z grzania i odstawić do ostygnięcia.
Zrobić ciasto: w misce utrzeć jajko ze szczypta soli i cukrem. Do utartego jajka dodać mleko i dobrze wymieszać. Tak przygotowana masę połączyć z ugotowanym i przestudzonym rabarbarem. Następnie dodać cynamon, cukier waniliowy i przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Całość delikatnie wymieszać do połączenia składników. Następnie do ciasta dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowane ciasto nakładać łyżką do umieszczonych w formie do muffinek papilotek. Na koniec każda muffinke posypać kruszonką . Piec w 180 st. C do suchego patyczka, około 15 -20 minut. Smacznego!