Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale smakują z konfiturą malinową. Same w sobie są dość wilgotne, ale kwaskowe maliny dopełniają ich smak tak, że trudno jest im się oprzeć. No chyba, że ktoś nie lubi ciast z rodzynkami;)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232165
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232165
Składniki
Rodzynki zalać rumem i sokiem z cytryny. Zostawić do nasiąknięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. W misce zmieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę, płatki migdałowe i cynamon. W drugiej misce połączyć wilgotne składniki: olej, miód, pastę waniliową i jajka. Połączyć mokre składniki z suchymi i delikatnie wymieszać. Dodać do ciasta startą marchewkę i rodzynki. Formy do muffinek napełnić do 1/3 wysokości. Piec około 25 minut, aż do momentu gdy patyczek po wbiciu będzie suchy. Po ostygnięciu górę można polać lekkim lukrem lub czekoladą i posypać płatkami migdałowymi. Doskonale smakują z konfiturą malinową.