Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny czeko… delikatne, puszyste i mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem powideł śliwkowych, które dodają im wilgotności. Wzbogacone gorzką czekoladą, a dla urozmaicenia nadziane herbatnikami i ciasteczkami Hit Milky.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 110
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 610
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 274
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 110
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 610
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 274
Składniki
Przygotowanie * Składniki w temperaturze pokojowej. Proponuję dodać 100 g cukru lub więcej, jeśli lubisz słodkie wypieki. Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 – 200 °C. Formę wykładam papilotkami. Czekoladę siekam na drobną kostkę, a ciasteczka z nadzieniem i herbatniki kruszę na mniejsze kawałki. Czekolada pokrojona w większą kostkę będzie bardziej wyczuwalna w muffinach, natomiast jedzone na ciepło miejscami będą nadziane płynną czekoladą. Mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia mieszam i przesiewam do miski. Dodaję cukier i cukier wanilinowy, mieszam składniki do połączenia. Jajka miksuję z mlekiem i olejem, aby masa się nieco napuszyła. Do składników płynnym dodaję powidła i mieszam całość. Składniki płynne przelewam do miski z suchymi mieszam łyżką do połączenia składników. Dodaję na koniec czekoladę i ciasteczka. Ciasto przekładam do papilotek do 3/4 wysokości. Muffiny piekę przez 15 minut ( najlepiej do suchego patyczka ). Studzę na kratce. Smacznego,