Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy sposób na muffiny. Dla tych, którzy lubią kremowe wykończenia:) Przepis pochodzi ze strony mojepysznosci.blox.pl. Polecam smakoszom tiramisu
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 319
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24398
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 319
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 374
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masło z cukrem i cukrem waniliowym zmiksować na białą, puszystą masę. Wbić jajko, miksować aż masa będzie głądka. Do maślanej masy wlewać na przemian suche składniki i mleko. Na koniec dodać śmietanę i wszystko dokłądnie, ale krótko wymieszcać. Piec w nagrzanym piekarniku 25-30 min w temp. 180 stopni
Krem: śmietanę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać fix, ubitą śmietanę wymieszać z serkiem mascarpone. Ostrym nożykiem wyciąć górę muffin w stożek, nasączyć ponczem, nałożyć krem posypać kakao