Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z czerwonego ciasta"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 46
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 348
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3613
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 46
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 348
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3613
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Formę do muffinów wyłóż papierowymi papilotkami.
Mikserem wymieszaj cukier, olej, jajko, ocet i esencję. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sodę, a następnie czerwony barwnik.
Przełóż ciasto do foremek (do 2/3 wysokości). Piecz 20-25 minut. Odstaw, aby ostygły.
Na lukier zmiksuj twarożek z masłem. Połącz cukier puder z kakao i dodaj do masy. Wymieszaj. Przełóż lukier do torebki z uciętym rogiem i wyciśnij go na muffiny.
Udekoruj babeczki sercami z czekolady (przepis poniżej) i obsyp cukrem pudrem.
Serduszko z czekolady
Ozdobisz nim babeczkę lub po prostu położysz obok filiżanki z kawą. Na 12 serduszek rozpuść oddzielnie 200 g białej i 100 g mlecznej czekolady. Rozłóż arkusz papieru do pieczenia na chłodnym blacie.
Wylej na niego białą czekoladę i rozprowadź ją nożem na możliwie cienką warstwę.
Skrop mleczną czekoladą i czubkiem noża zrób z niej fantazyjne wzorki. Zostaw, aby czekolada całkiem zastygła. Wytnij foremką małe serca.Źródło: Olivia