Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przetestowałam mnóstwo przepisów na muffinki na ciasto podstawowe, aż w końcu znalazłam idealny!!!, w końcu babeczki są ładne smaczne i nie wylewa się ciasto polecam :)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 132
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 132
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Składniki
Składniki musimy rozdzielić w dwóch miskach na suche i mokre. W pierwszej umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia,sodę, sól, cukier i wszystko mieszamy razem. W drugiej natomiast dodajemy roztopione i ostudzoną margarynę, jajko, mleko i mieszamy. Miskę z składnikami mokrymi wlewamy do miski z suchymi składnikami i wszystko razem mieszamy do jednolitej masy, mieszamy ręcznie nie mikserem. Można odrobinę cynamonu dodać do ciasta. jabłka myjemy ja zastosowałam Antonówkę idealnie się nadaję do wypieków, obieramy i kroimy w kostkę. Cynamon może być mielony ja zastosowałam świeży i mieszamy z jabłkami.
Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami ( ja użyłam silikonowych) i nalewamy ciasto oczywiście nie do pełna!!! i wkładamy po kilka kosteczek jabłka do środka, następnie odrobiną ciasta zalewamy. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopni przez 20-25 minut w zależności jaki macie mocny piekarnik. Po wyjęciu i przestygnięciu babeczki posypać cukrem pudem. PS. ciasto na muffinki jest podstawowe a składniki można zastąpić innymi owocami ja już te same babeczki wykonałam z malinami, orzechami, czekoladą milka ale i również z rodzynkami Polecam :)