Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasta na muffiny nie trzeba (a nawet nie powinno się) mieszać zbyt dokładnie. Powinno być lekko grudkowate, inaczej babeczki wyjdą nam zbyt zbite i twarde.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1589
Polecam.
Odsłon: 468
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8359
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2901
Polecam.
Odsłon: 1589
Polecam.
Odsłon: 468
Składniki
Do niewielkiego rondelka przełóż masło i miód, podgrzewaj, aż się rozpuszczą, a następnie odstaw do ostudzenia. Jajka roztrzep z jogurtem. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól, zrób w środku dołek i wlej masło z miodem oraz jogurt z jajkami. Całość wymieszaj, by połączyć składniki, jednak nie mieszaj zbyt długo, ponieważ masa powinna być grudkowata. Foremkę na 12 muffinek wyłóż papilotkami lub wysmaruj masłem i wypełnij gotowym ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz 20-25 min lub do chwili, kiedy patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Po tym czasie wyjmij formę z piekarnika, odczekaj około 5 min i delikatnie wyjmij muffinki, po czym przełóż je na metalową kratkę, aby wystygły.