Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i nadają się na świąteczny stół, szczególnie, gdy są przy nim dzieci :-))
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3797
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 128
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3797
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 236
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 209
Składniki
Margarynę zmiksować z solą na kremową masę, dodać miód i po jednym jajku ciągle miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i otartą skórką z cytryny i wsypywać ją na przemian z mlekiem.Wymieszać. Masę makową wymieszać z żółtkiem, bakaliami i zapachem migdałowym. Foremki do muffin natłuścić i napełniać ciastem po łyżce stołowej. Na ciasto kłaść po pół łyżki masy makowej. Trzonkiem małej łyżeczki delikatnie zamieszać dwie masy.
Piekarnik nagrzać do 180st.C , wstawić muffiny i piec ok.30-35 minut.Następnie wyjąć z piekarnika i foremek i studzić na kratce.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Życzę SMACZNEGO! Z podanych proporcji wyszło mi 16 sztuk.