Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki to połączenie miękkiego, wilgotnego ciasta z kwaskowymi owocami i pachnącą masłem kruszonką. Bardzo szybko znikają z talerza, do ostatniego okruszka.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1528
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 73
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 158
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 178
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1528
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 73
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 158
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 178
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajo roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym przy pomocy rózgi lub ubijaczki.
Dodać jogurt oraz olej i wymieszać rózgą.
Wsypać mieszankę mączną do masy jajecznej i wymieszać do połączenia składników.
Porzeczkę opłukać, pozbawić ogonków i wmieszać do ciasta.
Przełożyć ciasto do foremek (lub formy) na muffiny wyłożonych papilotkami.
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy.
Każdą babeczką posypać kruszonką tak, aby zakryła ona wierzch ciasta.
Piec muffinki w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do „suchego patyczka”.