Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te babeczki to połączenie miękkiego, wilgotnego ciasta z kwaskowymi owocami i pachnącą masłem kruszonką. Bardzo szybko znikają z talerza, do ostatniego okruszka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242926
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać.
Jajo roztrzepać z cukrem i cukrem waniliowym przy pomocy rózgi lub ubijaczki.
Dodać jogurt oraz olej i wymieszać rózgą.
Wsypać mieszankę mączną do masy jajecznej i wymieszać do połączenia składników.
Porzeczkę opłukać, pozbawić ogonków i wmieszać do ciasta.
Przełożyć ciasto do foremek (lub formy) na muffiny wyłożonych papilotkami.
Składniki na kruszonkę rozetrzeć w misce palcami, tworząc okruchy.
Każdą babeczką posypać kruszonką tak, aby zakryła ona wierzch ciasta.
Piec muffinki w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, do „suchego patyczka”.