Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, owocowe babeczki, które całkiem fajnie się prezentuję i niczego sobie smakują ;)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Jaja miksować przez kilka minut z cukrem pudrem. Następnie dodać maślankę i olej, połączyć za pomocą miksera. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą.
Do papilotek nakładać ciasta do 2/3 wysokości i powciskać całe owoce (oczywiście wcześniej umyte, osuszone i pozbawione szypułek). Piec ok. 20-25 min. w temp. ok. 175 stopni. Po upieczeniu ostudzić.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i przyozdobić muffinki. Można także dodać świeże owoce. Smacznego!