Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
Do garnka wkładamy :margarynę,cukier,wodę,kakao,podgrzewamy mieszając ,gdy składniki się połączą w jednolitą masę ,zestawiamy z ognia. 0,5szkl masy odlewamy (to będzie polewa) mąkę wymieszać z proszkiem,dodać do przestudzonej masy,dodać 3żółtka . Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy do masy,mieszamy. Przekładamy do tortownicy 25cm.
Piec 45 minut. w temp 180-200 stopni .Po upieczeniu,przestudzone ciasto ,smarujemy uprzednio podgrzaną polewą.Posypujemy wiórkami .SMACZNEGO :)