Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty i lekko wilgotny murzynek z powidłami śliwkowymi i zsiadłym mlekiem, polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 739
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2004
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 739
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę, następnie dodaj zsiadłe mleko oraz powidła śliwkowe, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko razem wymieszaj do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 45 minut lub do suchego patyczka,
Składniki na polewę włóż do rondelka i pogrzej do rozpuszczenia się składników. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.