Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty i lekko wilgotny murzynek z powidłami śliwkowymi i zsiadłym mlekiem, polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10047
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6446
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10047
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9087
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6446
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę, następnie dodaj zsiadłe mleko oraz powidła śliwkowe, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko razem wymieszaj do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 45 minut lub do suchego patyczka,
Składniki na polewę włóż do rondelka i pogrzej do rozpuszczenia się składników. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.