Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty i lekko wilgotny murzynek z powidłami śliwkowymi i zsiadłym mlekiem, polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1542
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1441
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1542
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1441
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę, następnie dodaj zsiadłe mleko oraz powidła śliwkowe, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko razem wymieszaj do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 45 minut lub do suchego patyczka,
Składniki na polewę włóż do rondelka i pogrzej do rozpuszczenia się składników. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.