Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, puszysty i lekko wilgotny murzynek z powidłami śliwkowymi i zsiadłym mlekiem, polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5801
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5801
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9615
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym jajku, utrzyj na puszystą masę, następnie dodaj zsiadłe mleko oraz powidła śliwkowe, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z sodą i kakao. Wszystko razem wymieszaj do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika na około 45 minut lub do suchego patyczka,
Składniki na polewę włóż do rondelka i pogrzej do rozpuszczenia się składników. Wystudzone ciasto polej polewą i posyp wiórkami kokosowymi.