Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Polecam.
Odsłon: 207
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 62
Składniki
Do garnka wrzucamy margaryne, cukier, wodę oraz kakao wszystko musimy zagotować.
Z powstałej masy odlewamy ok 1/4 szklanki ( odstawiamy na bok posłuży nam jako polewa)
Pozostałą część masy przestudzamy
Następnie dodajemy 4 żołtka ( jeżeli jajka są małe użyjmy 5) i mieszamy ( najlepiej robić to drewnianą łyżką
Do masy dodajemy pzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą piane z białek wszytsko powoli mieszamy
Możemy dorzucić różne bakalię lub 2 łyżki dżemu np truskawkowego.
Ciasto przelewamy na blaszkę( wysmarowaną masłę i wysypaną bułką tartą) Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Po wyciągnięciu ciasta smarujemy go polewą i posypujemy orzechami
Smacznego!