Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe to jest to! A jeśli jest proste i szybkie do do zrobienia to jest to prawdziwy HIT. Ten przepis to zdecydowany faworyt w moim domu. Moja rodzina uwielbia to ciasto, a ja sięgam po ten przepis zawsze kiedy zachce się nam czegoś słodkiego. Potrzebne składniki prawie zawsze są w domu, wiec przy takiej zachciance można je szybko „zakręcić”.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1514
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 240
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 242
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8791
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1514
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 240
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 248
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 242
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8791
Składniki
Jajka wrzucić do miski i utrzeć je wraz ze stopniowo dodawanym cukrem. Kiedy jajka utrą się na puszysta, gęsta masę, powoli dodawać do nich kolejno olej i mleko, cały czas mieszając. Następnie do miski przesiać make z soda i kakao. Dodać szczyptę soli. Całość dobrze wymieszać na gładka masę. .
Dno formy do pieczenia ( u mnie 22 x 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 st. C. ( grzanie góra - dół) do suchego patyczka. Około 30 - 40 minut. .
Gotowe ciasto wystudzić na kratce i polać polewa. Wszystkie składniki na polewę wrzucić do garnuszka i podgrzać do momentu aż osiągną temperature wrzenia. Nie gotować. W trakcie podgrzewania polewę cały czas mieszając. . Smacznego!