Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe to jest to! A jeśli jest proste i szybkie do do zrobienia to jest to prawdziwy HIT. Ten przepis to zdecydowany faworyt w moim domu. Moja rodzina uwielbia to ciasto, a ja sięgam po ten przepis zawsze kiedy zachce się nam czegoś słodkiego. Potrzebne składniki prawie zawsze są w domu, wiec przy takiej zachciance można je szybko „zakręcić”.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15885
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 90
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 247
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 320
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15885
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 90
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 247
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 79
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 320
Składniki
Jajka wrzucić do miski i utrzeć je wraz ze stopniowo dodawanym cukrem. Kiedy jajka utrą się na puszysta, gęsta masę, powoli dodawać do nich kolejno olej i mleko, cały czas mieszając. Następnie do miski przesiać make z soda i kakao. Dodać szczyptę soli. Całość dobrze wymieszać na gładka masę. .
Dno formy do pieczenia ( u mnie 22 x 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Ciasto piec w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180 st. C. ( grzanie góra - dół) do suchego patyczka. Około 30 - 40 minut. .
Gotowe ciasto wystudzić na kratce i polać polewa. Wszystkie składniki na polewę wrzucić do garnuszka i podgrzać do momentu aż osiągną temperature wrzenia. Nie gotować. W trakcie podgrzewania polewę cały czas mieszając. . Smacznego!