Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek według przepisu Nigelli Lawson.Jest mocno ciemny i mocno czekoladowy.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 241
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 862
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25114
Składniki
Czekoladę pokruszyć w grubsze kawałki.
Roztopić masło na malutkim ogniu,dodać cukier,kakao i dokładnie wymieszać.Zdjąć z ognia i dodać mąkę z sodą.Wymieszać.Powstanie bardzo mocno gęsta masa (i taka ma być).W osobnym naczyniu leciutko rozkłócić jajka,dodać do nich wanilię i dodać do masy.Dokładnie wymieszać wszystko łyżką a na końcu dodać pokruszoną czekoladę.
Wylać na małą blaszkę (u mnie ok 23x23)Piec ok 25 - 35 min w temp 200 st.
Murzynek powinien urosnąć a potem lekko opaść:)Smacznego