Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek według przepisu Nigelli Lawson.Jest mocno ciemny i mocno czekoladowy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1045
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 360
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 677
Składniki
Czekoladę pokruszyć w grubsze kawałki.
Roztopić masło na malutkim ogniu,dodać cukier,kakao i dokładnie wymieszać.Zdjąć z ognia i dodać mąkę z sodą.Wymieszać.Powstanie bardzo mocno gęsta masa (i taka ma być).W osobnym naczyniu leciutko rozkłócić jajka,dodać do nich wanilię i dodać do masy.Dokładnie wymieszać wszystko łyżką a na końcu dodać pokruszoną czekoladę.
Wylać na małą blaszkę (u mnie ok 23x23)Piec ok 25 - 35 min w temp 200 st.
Murzynek powinien urosnąć a potem lekko opaść:)Smacznego