Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływa się w ustach:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4561
Składniki
Pieczemy murzynka 1 szklcukru,2,5 szkl.mleka,4 łyzki kakao i 200g masło ,zagotować i wystudzić do wystudzonej masy dać mąkę,jajka,pr.do pieczenia,olejek migdałowy, rodzynki,skórka pomarańczowa,starta skórka z cytryny,4 łyzki uprażonych jabłek. Wszystko zmiksować i dać na blachę 25/34 wyłożoną papierem do pieczenia. Dać do nagrzango piekarnika do 180st.pieco do suchego patyczka. Góra nam trochę popęka ale tym nie przejmujcie się,góra będzie ścięta jako dodatek do przykrycia masy. Na zdjęciu pokruszona ścięta góra z wiórkami kokosowymi i jabłkami/
Murzynka po ścięciu góry przepołowić wzdłuż na dwie części,zrobić krem z mascarpone,kawy,rumu ,śmietanki i śmietan fix.Cukier dajemy opcjonalnie. Krem rozsmarować na blacie,na krem dać wymieszaną ściętą górę,rozprowadzić po masie i przykryć blatem.
Na wierzch zrobić polewę,ja daję 9 łyżek cukru,2 łyżki kakao,1/4 kostki masła i 3 łyżki wrzątku.Ciepłąpolewę rozprowadzić po cieście i posypć wiórkami kokosowymi. Smacznego życzę.