Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 152
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2747
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 209
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 152
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki rozpuścić , z powstałej polewy odlać pól szkl., resztę masy wystudzić. Następnie dodać 4 żółtka, 1,5 szkl. mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i na końcu ubite białka. Piec ok. 40 min. w temp. 180-200 *C.
Kokos: 20 dag. wiórków kokosowych, 20 dag. cukru, 15 dag. palmy, 7 łyżek mleka lub wody. Podane składniki wrzucić do garnka i rozpuścić. Następnie szybko wyłożyć na ciasto wyjęte po 40 min., włożyć do piekarnika na kolejne 20 min. w temp. 180-200*C. Gdy ciasto wystygnie polać wcześniej odlaną polewą. SMACZNEGO!!!