Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto na różne okazję.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 561
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 15
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 561
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 15
Składniki
MURZYNEK: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na 190 st. C ustawienie góra dół. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mąkę, sodę i kakao przesiewamy. Miksujemy tylko do połączenia składników. Wlewamy do blachy, wyrównujemy i pieczemy ok 40 minut do suchego patyczka. Odstawiamy do ostudzenia. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę zalewamy 6 łyżeczkami wody, również odstawiamy. Serek z jogurtem miksujemy, dodajemy cukier puder. Zimną galaretkę chwilkę miksujemy w celu napowietrzenia, wlewamy do masy serowej i chwilę ubijamy. Żelatynę rozpuszczamy w mikrofali, dodajemy kilka łyżek masy, mieszamy i wlewamy do masy. Miksujemy i odstawiamy na chwilkę do lodówki aż lekko stężeje Zimne ciasto smarujemy dżemem, wlewamy tężejący krem. wyrównujemy i chowamy do lodówki. POLEWA: Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody. Odstawiamy do napęcznienia. Składniki polewy umieszczamy w garnku, rozpuszczamy. Na koniec dodajemy żelatynę i już wyłączamy ogień. Mieszamy do rozpuszczenia. Polewę odstawiamy do wystudzenia i lekkiego zgęstnienia. Polewamy po kremie, wyrównujemy i chowamy na 1-2 godziny do lodówki. Smacznego :)