Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, łatwe do zrobienia, utrzymuje świeżość kilka dni
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2021
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13004
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2021
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13004
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 263
Składniki
MASA SEROWA: 60 dkg. sera, 4 jajka (oddzielić żółtka od białek z białek ubić pianę), 0,5 kostki masła, 2 łyżki budyniu, szklanka cukru, 6 łyżek kokosu, 1 opakowanie cukru wanilinowego
Masło, żółtka, cukry ucierać i dodawać stopniowo zmielony ser.
Następnie budyń, kokos, na końcu pianę z białek.
Układać na blaszce kupki z sera
MURZYNEK: margaryna, 7 łyżek wody, szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 1 cukier wanilinowy, 3 jajka (z białek ubić pianę), 1,5 szklanki maki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Margarynę, wodę, cukry i kakao zagotować na płynną masę.
Wystudzić, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, odlać 0,5 szklanki.
Do pozostałej masy dodać 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać dokładnie i dodać pianę z białek.
Gotowa masą zalać kupki serowe na blaszce.
Piec ok. 50 minut. Wystudzone ciasto można polać polewą, posypać kokosem lub zostawić tak jak jest.