Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto, łatwe do zrobienia, utrzymuje świeżość kilka dni
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44642
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182074
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 236
Składniki
MASA SEROWA: 60 dkg. sera, 4 jajka (oddzielić żółtka od białek z białek ubić pianę), 0,5 kostki masła, 2 łyżki budyniu, szklanka cukru, 6 łyżek kokosu, 1 opakowanie cukru wanilinowego
Masło, żółtka, cukry ucierać i dodawać stopniowo zmielony ser.
Następnie budyń, kokos, na końcu pianę z białek.
Układać na blaszce kupki z sera
MURZYNEK: margaryna, 7 łyżek wody, szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 1 cukier wanilinowy, 3 jajka (z białek ubić pianę), 1,5 szklanki maki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Margarynę, wodę, cukry i kakao zagotować na płynną masę.
Wystudzić, dodać żółtka i dokładnie wymieszać, odlać 0,5 szklanki.
Do pozostałej masy dodać 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia.
Wymieszać dokładnie i dodać pianę z białek.
Gotowa masą zalać kupki serowe na blaszce.
Piec ok. 50 minut. Wystudzone ciasto można polać polewą, posypać kokosem lub zostawić tak jak jest.