Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, latwe do wykoniania ciasto- w sam raz do popoludniowej kawy :) Nie jest zbyt slodkie dzieki dodatkowi wisni- szczerze polecam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 87
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5948
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Margaryne wlozyc do rondelka, dodac cukry, kakao, olej i wode- podgrzewac na wolnym ogniu, ciagle mieszajac, az do roztopienia sie skladnikow. Mase wystudzic.
Do przestudzonej masy dodawac po kolei zoltka, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i dokladnie wymieszac (ciasto bedzie bardzo geste). Ubic 5 bialek na sztywna piane, dodawac je stopniowo do ciasta i powoli, dokladnie wymieszac.
Keksowke (10x 35 cm) wysmarowac margaryna i posypac bulka tarta. Wlac ciasto do formy, posypac obficie wydrylowanymi wisniami (wisnie przed wylozeniem na ciasto mozna obtoczyc delikatnie w mace- dzieki temu nie opadna na dno ciasta). Piec ciasto w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 55-60 minut (sprawdzic patyczkiem).