Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto zwane murzynkiem w połączeniu ze śliwkami to coś pysznego do popołudniowej kawusi. Murzynek taki pamiętam z mojego domu rodzinnego. Ciasto wilgotne, puszyste, a za razem bardzo smaczne.
blaszka, garnek, mikser,
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 650
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1711
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285907
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 650
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1711
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285907
Składniki
Margarynę pokroić i włożyć do garnka, rozpuścić. Następnie dodać cukier z cukrem waniliowym, kakao , oraz wodę zagotować. Gotujemy do 5 min. cały czas mieszając, aby ciasto sie nie przypaliło. Ściągamy z ognia i studzimy. Białka oddzielić od żółtek. Masę studzimy, miksujemy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtkami a na sam koniec dodajemy ubitą piane z białek. Ciasto wlewamy do wysmarowanej i wysypanej lekko mąką blaszki. Na ciasto układamy śliwki wciskając je lekko w ciasto (skórką do ciasta ). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni przez ok. 50 - 60 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.