Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto zwane murzynkiem w połączeniu ze śliwkami to coś pysznego do popołudniowej kawusi. Murzynek taki pamiętam z mojego domu rodzinnego. Ciasto wilgotne, puszyste, a za razem bardzo smaczne.
blaszka, garnek, mikser,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Margarynę pokroić i włożyć do garnka, rozpuścić. Następnie dodać cukier z cukrem waniliowym, kakao , oraz wodę zagotować. Gotujemy do 5 min. cały czas mieszając, aby ciasto sie nie przypaliło. Ściągamy z ognia i studzimy. Białka oddzielić od żółtek. Masę studzimy, miksujemy z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtkami a na sam koniec dodajemy ubitą piane z białek. Ciasto wlewamy do wysmarowanej i wysypanej lekko mąką blaszki. Na ciasto układamy śliwki wciskając je lekko w ciasto (skórką do ciasta ). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni przez ok. 50 - 60 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.