Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Najeżone ciasto czekoladowe"
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2793
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2793
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 75 minut
Czekoladę połamać na kawałeczki i razem z masłem stopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Jajka ucierać około 8 minut z cukrem i cukrem wanilinowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, małymi porcjami dodawać masę czekoladową oraz śmietanę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy.
Foremkę z kominkiem posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 50 minut. Wyjąć, studzić 10 minut w foremce, następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Obie polewy czekoladowe stopić według przepisu na opakowaniu. Oblać nimi wystudzone ciasto. Słupki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić, wbić w ciasto.Źródło: Życie na gorąco