Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto marchewkowe w stylu fit z mąka jaglaną
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 92
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 49
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 425
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 527
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1293
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 92
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 49
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 425
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 527
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1293
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W misce zmiksuj na wysokich obrotach jajka na puszystą masę. Dodaj powoli cukier, ciągle miksując oraz olej kokosowy. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i zmiksuj dokładnie. Dodaj marchewkę, kardamon i cynamon i wymieszaj masę łyżką. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Składniki wystarczają na formę. Przygotuj lukier z cukru pudru brzozowego, dodając do niego odrobinę wody tak, aby powstała gęsta biała masa.