Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto marchewkowe w stylu fit z mąka jaglaną
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. W misce zmiksuj na wysokich obrotach jajka na puszystą masę. Dodaj powoli cukier, ciągle miksując oraz olej kokosowy. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i zmiksuj dokładnie. Dodaj marchewkę, kardamon i cynamon i wymieszaj masę łyżką. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 50 minut. Składniki wystarczają na formę. Przygotuj lukier z cukru pudru brzozowego, dodając do niego odrobinę wody tak, aby powstała gęsta biała masa.