Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu, jak zrobić krem karmelowy? Wypróbuj tę prostą i pyszną recepturę. Robi się go szybko i wystarczą tylko 3 składniki. Przygotowana masa nadaje się do babeczek, tortów, ciast czy pączków.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1711
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 714
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17153
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1711
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 299
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 714
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17153
Składniki
Uwaga! Krem najlepiej jest przygotowywać dzień przed użyciem. W większym garnku zagotuj wodę. Czekoladę karmelową i śmietankę umieść w garnuszku (takim, żeby można było go trzymać nad wrzątkiem). Rozpuść składniki w kąpieli wodnej.
Gdy czekolada całkowicie się rozpuści i połączy ze śmietanką, odstaw naczynie do ostygnięcia. Gdy masa będzie zimna, włóż garnek do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Schłodzoną masę przelej do miski i dodaj powoli serek mascarpone. Ubijaj mikserem na średnich obrotach, tylko do połączenia kremu. Pamiętaj, żeby nie miksować zbyt długo, bo masa się zwarzy! Krem jest gotowy do użycia.