Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapisz i wypróbuj przepis na najlepszy lukier cytrynowy jako polewę do babki, ciasteczek i drożdżówek
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Cukier puder wsyp do miski i zalej sokiem z cytryny. Wymieszaj składniki widelcem tak, aby masa była jednolita i bez grudek. Ozdób ciasteczka w wybrany przez siebie sposób! Lukier na ciasteczkach zastyga ok. 2-3h w temp. pokojowej. *Jeśli konsystencja lukru jest zbyt rzadka, dodaj cukru pudru, aby utrzymała się na ciasteczkach.