Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki na zimno to prosty i szybki deser. A od naszej fantazji zależy co przygotujemy
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, dodając nieco mniej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Odlewamy część galaretki.
Truskawki oczyszczamy z szypułek, myjemy. Kroimy na połówki lub w plasterki.
Serki przekładamy do naczynia. Dodajemy zimną galaretkę. Możemy dosłodzić. Mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy część truskawek. Odstawiamy do stężenia.
Gdy masa serowa stężeje, na górze układamy truskawki i wylewamy na nią pozostałą truskawkową galaretkę. Ponownie odkładamy do stężenia.